Сајт ЦПН-a међу 50 најбољих

Сајт ЦПН-a међу 50 најбољих

Мада тек однедавно на домаћем интернету, сајт Центра за промоцију науке већ је изабран у традиционалну годишњу листу 50 најбољих веб-презентација у Србији

Сајт Центра за промоцију науке изабран је у традиционалну листу 50 најбољих домаћих веб-презентација. Мада је прошло тек два месеца како се на домаћем интернету појавио у овом облику и обиму, уредници часописа PC Press, који сваке године састављају листу најбољих, уврстили су сајт www.cpn.rs међу најбоље сајтове у области културе и науке за 2011. годину. Уз сајт Центра за промоцију науке у овој категорији „вебтастичних“ нашли су се и портал Сикулт, сајт Народне библиотеке Србије и портал Свет науке.

Помало изненађена одлуком да се нађе у овом друштву, редакција ЦПН-а ће покушати да оправда поверење квалитетом, брзином и занимљивошћу научнопопуларних информација. „Поред основне адресе на коjоj Центар представља своjе активности и инициjативе, свакако погледаjте и портал Елементаријум, коjи доноси вести и текстове из науке, а актуелне интернет трендове задовољиће пристоjна збирка занимљивих звучних и видео записа“, наводи се у опису сајта Центра, датом у образложењу одлуке уредништва листа PC Press.

Часопис PC Press организује ово интернет такмичење још од 1997. године и оно се сматра једним од најугледнијих такмичења овог типа у Србији. Педесет најбољих сајтова је разврстано у десет категорија, а избор сајтова се прави на основу предлога корисника на интернету. „Петнаести по реду избор најбољих домаћих сајтова показао је да квалитет и даље о(п)стаје на врху, али да је за квантне скокове потребно још много едукације, труда, добре воље, новца…“, каже се у образложењу овогодишњег избора најбољих сајтова.

Остале активности