ЦПН у дечjем боравку

ЦПН у дечjем боравку

Прављење робота – „веселе бубе“ – од дискова и батерија један је од начина да се и најмлађи основци сусретну са науком

/>

Након гостовања на више школских фестивала широм Србиjе, ове недеље jе Центар за промоциjу науке представио деци чаролиjу науке на сасвим неочекиваном месту – у jедном од све популарниjих дечjих боравака.

На позив управнице jедне од ових установа, у среду, 7. марта, промотери из Центра за промоциjу науке посетили су Дечjи боравак Оница, на Звездари у Београду, где су их дочекали ђаци Основне школе „Jелена Ћетковић”. Кроз радионице Центра у дечjем боравку прошло jе око 100 ученика првог, другог и трећег разреда.

Ова изузетно млада публика имала jе прилике да учествуjе у четрдесетпетоминутним радионицама ЦПН-а, коjе су посебно прилагођене дечjем узрасту. Тако су биле представљене jедна радионица из психологиjе о људским чулима и две радионице из физике. На првоj од ових радионица приказан им је Ван дер Граф генератор, па су могли да сазнаjу штошта о електрицитету, а наjвише узбуђења jе изазивала радионица у коjоj су уз помоћ батериjе, компакт-диска и jедноставних материjала, ђаци сами правили робота „веселу бубу“.

Слично гостовање и рад са ђацима наjнижих разреда, Центар за промоциjу науке организуjе и у среду, 14. марта, на истом месту, са идеjом да кроз сличне инициjативе допре до наjмлађих и науку им на самом почетку образовања представи као игру и радост откривања.

Остале активности