ЦПН у Андрићграду

ЦПН у Андрићграду

На едукативној манифестациjи Фабрика знања, у Андрићграду, ЦПН представио своје научнопопуларне експонате[:]

Центар за промоциjу науке је 11. и 12. септембра учествовао на наjвећем IT догађаjу у региону. У питању jе Фабрика знања, манифестациjа коjу већ пет година заредом организуjу jавни и приватни сектор, у циљу информационог описмењавања jавности.

Центар се публици представио изложбом „Десет отворених питања науке“, која је већ обишла више градова у Србији, а демонстратори Центра су представили и своје интерактивне експонате хармонограф и воз маглев.

Фабрика знања jе едукативно-пословни скуп коjи на jедном месту окупља стручњаке, потенциjалне клиjенте, младе таленте и важне личности из политичког и културног живота.

Манифестациjа информационих технологиjа одржава се под покровитељством председника Републике, уз подршку Министарства просвете и културе Републике Српске и великог броjа међународних компаниjа и локалних спонзора.

Фабрика знања представља jединствен догађаj у Jугоисточноj Европи. У оквиру проjекта око 3000 ученика и студената сваке године има прилику да се из прве руке упозна са актуелним трендовима на пољу хардвера и софтвера, уз помоћ више од 50 искусних предавача и демонстратора, као и преко 100 волонтера.

Остале активности