CPN u Andrićgradu

CPN u Andrićgradu

Na edukativnoj manifestaciji Fabrika znanja, u Andrićgradu, CPN predstavio svoje naučnopopularne eksponate[:]

Centar za promociju nauke je 11. i 12. septembra učestvovao na najvećem IT događaju u regionu. U pitanju je Fabrika znanja, manifestacija koju već pet godina zaredom organizuju javni i privatni sektor, u cilju informacionog opismenjavanja javnosti.

Centar se publici predstavio izložbom „Deset otvorenih pitanja nauke“, koja je već obišla više gradova u Srbiji, a demonstratori Centra su predstavili i svoje interaktivne eksponate harmonograf i voz maglev.

Fabrika znanja je edukativno-poslovni skup koji na jednom mestu okuplja stručnjake, potencijalne klijente, mlade talente i važne ličnosti iz političkog i kulturnog života.

Manifestacija informacionih tehnologija održava se pod pokroviteljstvom predsednika Republike, uz podršku Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i velikog broja međunarodnih kompanija i lokalnih sponzora.

Fabrika znanja predstavlja jedinstven događaj u Jugoistočnoj Evropi. U okviru projekta oko 3000 učenika i studenata svake godine ima priliku da se iz prve ruke upozna sa aktuelnim trendovima na polju hardvera i softvera, uz pomoć više od 50 iskusnih predavača i demonstratora, kao i preko 100 volontera.

Ostale aktivnosti