ЦПН у Бања Луци

ЦПН у Бања Луци

У среду, 21. децембра на Универзитету у Бања Луци у просторијама Универзитетског предузетничког центра одржан је тренинг посвећен одговорном истраживању и иновацијама[:]

Banjaluka

Представници Центра за промоцију науке су у сарадњи са  колегама са Универзитета у Бања Луци организовали тренинг у оквиру пројекта Сет алата за одговорно истраживање и иновације (енгл. Responsible Research and Innovation Tools).

У просторијама Универзитетског предузетничког центра који се налази у згради Ректората одржан је тренинг коме је присуствовало скоро 30 учесника – представници Технолошког, Електротехничког, Рударског факултета, Факултета политичких наука и др. као и представници организација цивилног друштва. Посебну вредност тренингу је дала и др Сузана Готовац Атлагић са Природно – математичког факултета у Бања Луци која је представила неколико међународних пројеката на којима је укључена и тиме дала подстрек и другим колегама да са својим тимовима искористе потенцијале које међународни пројекти имају. Тренинг је пратила активна дискусија и размена искустава у циљу јачања везе између  науке и друштва.

Сам пројекат RRI Tools финансиран је у оквиру претходног оквирног програма Европске комисије за истраживање и иновације – FP7. Центар за промоције науке је један од 26 партнера и уједно координатор за Југоисточну Европу. ЦПН кроз тренинге, презентације и учешће на бројним конференцијама и научним скуповима активно ради на дисеминацији концепта одговорног истраживања и иновација као и упознавању свих релевантних група са RRI Tools платформом и ресурсима који се на њој налазе. Пројекат је представљен у неколико градова у Хрватској, потом у Црној Гори, Албанији, и  Босни и Херцеговини.  

Сазнајте више о RRI Tools пројекту на следећем линку: http://www.rri-tools.eu/

Остале активности