ЦПН у Бриселу

ЦПН у Бриселу

На конференцији европског програма COMENIUS у Бриселу, учествовао и ЦПН, као први представник који је дошао из Србије

У Бриселу је 4. и 5. фебруара 2013. oдржана конференција под називом COMENIUS, ICT, LANGUAGES AND ROMA KICK-OFF MEETING. Конференцији је присуствовала Тијана Поповић из ЦПН-а, као један од два представника конзорцијума Holiday Science Camps, који је у оквиру програма COMENIUS добио трогодишње финансирање.

Будући да је Република Србија тек недавно постала члан програма COMENIUS, на овој конференцији је први пут учествовао представник наше земље. Зато су, првог дана конференције, на самом отварању, чланови Европске комисије пожелели добродошлицу Србији као држави, као и присутном представнику из Центра за промоцију науке.

Организатори су посебно истакли да је Србија не само брзо по учлањењу ушла и у конзорцијум једног пројекта, него је тај пројекат добио и финансијску подршку Европске комисије – реч је о конзорцијуму Holiday Science Camps, у који је ЦПН успео да се укључи као институција из Србије.

Конференција је трајала два дана, током којих су одржана многобројна предавања. Представници свих европских земаља имали су прилику да се упознају са свим аспектима учешћа на овим пројектима, и да са колегама из земаља Европске уније размене искуства.

Истражите више о учешћу ЦПН у програму COMENIUS.

 

Остале активности