ЦПН у Кикинди

ЦПН у Кикинди

У Кикинди су 28. јануара вођени разговори о новом Научном клубу ЦПН-а, чије отварање у просторијама Центра за стручно усавршавање подржава и локална самоуправа[:]

unnamed

Представници ЦПН-а су у четвртак, 28. јануара, посетили Кикинду, један од дванаест градова у Србији који ће током ове године постати домаћин Научног клуба. Овом приликом Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, састао се са Павлом Марковим, председником општине Кикинда, а представници ЦПН-а обишли су и просторије Центра за стручно усавршавање, где ће у скорој будућности бити смештен нови Научни клуб.

Немања Ђорђевић је у разговору са Павлом Марковим, председником Општине Кикинда, поменуо важност „децентрализације Центра за промоцију науке“, у чему ће научни клубови одиграти кључну улогу. Истичући значај подршке локалних самоуправа у овом пројекту, директор ЦПН-а је нагласио и да ће закон ускоро стати на страну ове иницијативе, јер ће научни клубови ускоро у оквиру законске одредбе бити наведени као додатна делатност центара за стручно усавршавање.

unnamed-1

Павле Марков, председник Општине Кикинда, изјавио је да је иницијатива о отварању научних клубова изузетно занимљив пројекат, нагласивши да су наука и образовање темељ који одређује будућност наше земље.

Станислава Хрњак, чланица Општинског већа задужена за образовање, културу и информисање Општине Кикинда, истакла је да у Кикинди постоји двадесет школа које имају изузетно добру сарадњу са локалним Центром за стручно усавршавање, а Научни клуб је добра прилика за проширење капацитета и увођење нових садржаја за неформално образовање.

На крају посете Кикинди, Дејан Карановић, директор ЦСУ Кикинда, представницима ЦПН-а показао је просторије у којима ће се налазити будући Научни клуб.

Остале активности