CPN u Kikindi

CPN u Kikindi

U Kikindi su 28. januara vođeni razgovori o novom Naučnom klubu CPN-a, čije otvaranje u prostorijama Centra za stručno usavršavanje podržava i lokalna samouprava[:]

unnamed

Predstavnici CPN-a su u četvrtak, 28. januara, posetili Kikindu, jedan od dvanaest gradova u Srbiji koji će tokom ove godine postati domaćin Naučnog kluba. Ovom prilikom Nemanja Đorđević, direktor CPN-a, sastao se sa Pavlom Markovim, predsednikom opštine Kikinda, a predstavnici CPN-a obišli su i prostorije Centra za stručno usavršavanje, gde će u skoroj budućnosti biti smešten novi Naučni klub.

Nemanja Đorđević je u razgovoru sa Pavlom Markovim, predsednikom Opštine Kikinda, pomenuo važnost „decentralizacije Centra za promociju nauke“, u čemu će naučni klubovi odigrati ključnu ulogu. Ističući značaj podrške lokalnih samouprava u ovom projektu, direktor CPN-a je naglasio i da će zakon uskoro stati na stranu ove inicijative, jer će naučni klubovi uskoro u okviru zakonske odredbe biti navedeni kao dodatna delatnost centara za stručno usavršavanje.

unnamed-1

Pavle Markov, predsednik Opštine Kikinda, izjavio je da je inicijativa o otvaranju naučnih klubova izuzetno zanimljiv projekat, naglasivši da su nauka i obrazovanje temelj koji određuje budućnost naše zemlje.

Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje Opštine Kikinda, istakla je da u Kikindi postoji dvadeset škola koje imaju izuzetno dobru saradnju sa lokalnim Centrom za stručno usavršavanje, a Naučni klub je dobra prilika za proširenje kapaciteta i uvođenje novih sadržaja za neformalno obrazovanje.

Na kraju posete Kikindi, Dejan Karanović, direktor CSU Kikinda, predstavnicima CPN-a pokazao je prostorije u kojima će se nalaziti budući Naučni klub.

Ostale aktivnosti