CPN u Kanjiži

CPN u Kanjiži

Predstavnike CPN-a u Kanjiži 3. februara primio predsednik opštine Mihalj Bimbo, nakon čega je organiziovana poseta Centru za stručno usavršavanje[:]

Nk Kanjiza 08

U misiji obilaska dvanaest gradova u kojima će se ove godine otvoriti Naučni klub, predstavnici Centra za promociju nauke susreli su se 3. februara sa predsednikom Opštine Kanjiža i obišli lokalni Centar za stručno usavršavanje.

Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, u razgovoru sa Mihaljem Bimbom, predsednikom Opštine Kanjiža, i Robertom Fejstamerom, načelnikom Odeljenja za privredu, finansije i razvoj Opštinske uprave Kanjiža, predstavio je ideju da se širom Srbije otvore naučni centri kao resurs neformalnog obrazovanja.

Nk Kanjiza 01

Nakon što je direktor CPN-a objasnio ideju širenja Naučnih klubova po Srbiji, kojom će Centar za promociju nauke približiti ideju popularizacije nauke kroz decentralizovan pristup, Mihalj Bimbo i Robert Fejstamer istakli su da je ova ideja naročito značajna za približavanje naučnih tema jednostavnim, običnim ljudima, kao pomoć u njihovom svakodnevnom životu, i da je inicijativa svakako dobrodošla.

Prilikom obilaska Centra za stručno usavršavanje, direktorka Tatjana Varju Potrebić pokazala je predstavnicima CPN-a prostorije u kojima će se nalaziti budući Naučni klub. Tatjana je pomenula i predstojeće planove, koji, pored uobičajenog programa, obuhvataju i savetovališta za roditelje koja počinju s radom na proleće.

Nk Kanjiza 09

Ostale aktivnosti