CPN u Čačku

CPN u Čačku

Obilazeći gradove Srbije u kojima će se ove godine otvoriti Naučni klubovi, predstavnici CPN-a obišli su 8. februara Čačak[:]

U ponedeljak, 8. februara, predstavnici Centra za promociju nauke obišli su Regionalni centar za stručno usavršavanje u Čačku i upoznali se sa predstavnicima lokalne samouprave. Ove godine, u  čačanskom CSU-u biće otvoren Naučni klub kao deo mreže kojom CPN decentralizuje svoje aktivnosti i proširuje ih na čitavu Srbiju.

U razgovoru Nemanje Đorđevića, direktora CPN-a, sa gradonačelnikom Čačka, Vojislavom Ilićem, zaključeno je da je osnivanje Naučnog kluba u Čačku dobrodošla inicijativa koja će biti odlična dopuna obrazovnim sadržajima i planovima koje lokalna samouprava već podržava u ovom gradu.

cacak

U Čačku, gradu u kome su već načinjeni koraci za izgradnju naučnog parka i koji poseduje Centar za talente, otvaranje kluba koji će se baviti popularizacijom nauke uvažavajući lokalne specifičnosti i potrebe biće dočekano s velikom radošću, istakao je Vojislav Ilić, predsednik opštine Čačak.

U misiji obilaska dvanaest gradova u Srbiji u kojima će se ove godine otvoriti Naučni klub pridružio se i KoBSON u cilju popularizacije nauke i približavanju naučnih tema pojedincima. S predstavnicima CPN-a na put po Srbiji krenula je i Tatjana Timotijević iz Narodne biblioteke Srbije, koja na terenu obučava lokalni kadar za korišćenje portala KoBson – elektronsku elektronsku arhivu od preko 40.000 naučnih knjiga, radova i naučnih časopisa.

cacak 2

Ostale aktivnosti