ЦПН у Чачку

ЦПН у Чачку

Обилазећи градове Србије у којима ће се ове године отворити Научни клубови, представници ЦПН-а обишли су 8. фебруара Чачак[:]

У понедељак, 8. фебруара, представници Центра за промоцију науке обишли су Регионални центар за стручно усавршавање у Чачку и упознали се са представницима локалне самоуправе. Ове године, у  чачанском ЦСУ-у биће отворен Научни клуб као део мреже којом ЦПН децентрализује своје активности и проширује их на читаву Србију.

У разговору Немање Ђорђевића, директора ЦПН-а, са градоначелником Чачка, Војиславом Илићем, закључено је да је оснивање Научног клуба у Чачку добродошла иницијатива која ће бити одлична допуна образовним садржајима и плановима које локална самоуправа већ подржава у овом граду.

cacak

У Чачку, граду у коме су већ начињени кораци за изградњу научног парка и који поседује Центар за таленте, отварање клуба који ће се бавити популаризацијом науке уважавајући локалне специфичности и потребе биће дочекано с великом радошћу, истакао је Војислав Илић, председник општине Чачак.

У мисији обиласка дванаест градова у Србији у којима ће се ове године отворити Научни клуб придружио се и КоБСОН у циљу популаризације науке и приближавању научних тема појединцима. С представницима ЦПН-а на пут по Србији кренула је и Татјана Тимотијевић из Народне библиотеке Србије, која на терену обучава локални кадар за коришћење портала КоБсон – електронску електронску архиву од преко 40.000 научних књига, радова и научних часописа.

cacak 2

Остале активности