ЦПН у Кањижи

ЦПН у Кањижи

Представнике ЦПН-а у Кaњижи 3. фебруара примио председник општине Михаљ Бимбо, након чега је организиована посета Центру за стручно усавршавање[:]

Nk Kanjiza 08

У мисији обиласка дванаест градова у којима ће се ове године отворити Научни клуб, представници Центра за промоцију науке сусрели су се 3. фебруара са председником Општине Кањижа и обишли локални Центар за стручно усавршавање.

Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, у разговору са Михаљем Бимбом, председником Општине Кањижа, и Робертом Фејстамером, начелником Одељења за привреду, финансије и развој Општинске управе Кањижа, представио је идеју да се широм Србије отворе научни центри као ресурс неформалног образовања.

Nk Kanjiza 01

Након што је директор ЦПН-а објаснио идеју ширења Научних клубова по Србији, којом ће Центар за промоцију науке приближити идеју популаризације науке кроз децентрализован приступ, Михаљ Бимбо и Роберт Фејстамер истакли су да је ова идеја нарочито значајна за приближавање научних тема једноставним, обичним људима, као помоћ у њиховом свакодневном животу, и да је иницијатива свакако добродошла.

Приликом обиласка Центра за стручно усавршавање, директорка Татјана Варју Потребић показала је представницима ЦПН-а просторије у којима ће се налазити будући Научни клуб. Татјана је поменула и предстојеће планове, који, поред уобичајеног програма, обухватају и саветовалишта за родитеље која почињу с радом на пролеће.

Nk Kanjiza 09

Остале активности