ЦПН у Крагујевцу

ЦПН у Крагујевцу

На летњем кампу „У иМе дЕтињства“ малишани учестовали у радионицама из математике и физике

Центар за промоциjу науке учествовао jе на крагуjевачком летњем кампу под називом „У иМе дЕтињства“, коjи jе одржан од 15. до 28. августа у организациjи Удружења младих ентузиjаста.

„У иМе дЕтињства“ jе едукативно-забавни камп чиjи jе циљ да малишанима узраста од 5 до 12 година понуди квалитетно време током последње две недеље распуста. Сходно интересовањима, таленту и склоностима, малишани су имали прилику да уче енглески jезик, да на забаван начин прошире своjа знања из природе и друштва, да постану мали истраживачи, али и да откриjу и развиjу своjе уметничке склоности кроз музичке, позоришне и ликовне радионице.

Демонстратори Центра за промоциjу науке одржали су 28. августа две изузетно посећене радионице.

Током преподневне смене, у оквиру математичке радионице, деца су учила да праве своjе калеидоскопе, а за време поподневне радионице из физике, сазнали су како функционише електромотор и правили су електробубу.

Удружење младих ентузиjаста jе невладина, непрофитна организациjа основана 2010. године. УМЕ су основали ученици коjи су завршили Прву крагуjевачку гимназиjу и били активни чланови Ђачког парламента поменуте школе.

Остале активности