CPN u Kragujevcu

CPN u Kragujevcu

Na letnjem kampu „U iMe dEtinjstva“ mališani učestovali u radionicama iz matematike i fizike

Centar za promociju nauke učestvovao je na kragujevačkom letnjem kampu pod nazivom „U iMe dEtinjstva“, koji je održan od 15. do 28. avgusta u organizaciji Udruženja mladih entuzijasta.

„U iMe dEtinjstva“ je edukativno-zabavni kamp čiji je cilj da mališanima uzrasta od 5 do 12 godina ponudi kvalitetno vreme tokom poslednje dve nedelje raspusta. Shodno interesovanjima, talentu i sklonostima, mališani su imali priliku da uče engleski jezik, da na zabavan način prošire svoja znanja iz prirode i društva, da postanu mali istraživači, ali i da otkriju i razviju svoje umetničke sklonosti kroz muzičke, pozorišne i likovne radionice.

Demonstratori Centra za promociju nauke održali su 28. avgusta dve izuzetno posećene radionice.

Tokom prepodnevne smene, u okviru matematičke radionice, deca su učila da prave svoje kaleidoskope, a za vreme popodnevne radionice iz fizike, saznali su kako funkcioniše elektromotor i pravili su elektrobubu.

Udruženje mladih entuzijasta je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2010. godine. UME su osnovali učenici koji su završili Prvu kragujevačku gimnaziju i bili aktivni članovi Đačkog parlamenta pomenute škole.

Ostale aktivnosti