ЦПН у Панчеву

ЦПН у Панчеву

Центар за промоцију науке организовао радионице из физике на бијеналу БУДИ у Панчеву

У оквиру Четвртог међународног биjенала уметничког дечjег израза (БУДИ), коjи се од 15. маjа до 15. jуна одржава у Панчеву, Центар за промоциjу науке организовао jе неколико радионица за ђаке основних школа.

У уторак, 12. јуна, у Културном центру Панчева одржане су дечје радионице Весела буба и Гравитациони чамац, на којима су ђаци из Панчева имали прилику да знања из физике користе на необичан, забаван и креативан начин. Учесници ових радионица су од разних рециклажних материjала правили играчке, самоходне бубе од дискова и чамце коjи су се покретали на електро погон.

Ова акција није прва сарадња Центра за промоцију науке са школама и невладиним организацијама из Панчева, које спадају међу активније у земљи у обасти промоције науке.

Током националне научнопопуларне манифестациjе Маj месец математике, ЦПН jе у сарадњи са удружењем „Еуклид“ из Панчева на биjеналу БУДИ организовао низ математичких радионица у приjатном амбиjенту Народне баште у Панчеву. на овим радионицама деца су се кроз игру и забаву упознавала са практичним применама математике. Радионице као што су кућа полиедaра, оригами, танграм, судоку и многе друге водили су предавачи из Србиjе и Словениjе.

Остале активности