CPN u Pančevu

CPN u Pančevu

Centar za promociju nauke organizovao radionice iz fizike na bijenalu BUDI u Pančevu

U okviru Četvrtog međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza (BUDI), koji se od 15. maja do 15. juna održava u Pančevu, Centar za promociju nauke organizovao je nekoliko radionica za đake osnovnih škola.

U utorak, 12. juna, u Kulturnom centru Pančeva održane su dečje radionice Vesela buba i Gravitacioni čamac, na kojima su đaci iz Pančeva imali priliku da znanja iz fizike koriste na neobičan, zabavan i kreativan način. Učesnici ovih radionica su od raznih reciklažnih materijala pravili igračke, samohodne bube od diskova i čamce koji su se pokretali na elektro pogon.

Ova akcija nije prva saradnja Centra za promociju nauke sa školama i nevladinim organizacijama iz Pančeva, koje spadaju među aktivnije u zemlji u obasti promocije nauke.

Tokom nacionalne naučnopopularne manifestacije Maj mesec matematike, CPN je u saradnji sa udruženjem „Euklid“ iz Pančeva na bijenalu BUDI organizovao niz matematičkih radionica u prijatnom ambijentu Narodne bašte u Pančevu. na ovim radionicama deca su se kroz igru i zabavu upoznavala sa praktičnim primenama matematike. Radionice kao što su kuća poliedara, origami, tangram, sudoku i mnoge druge vodili su predavači iz Srbije i Slovenije.

Ostale aktivnosti