CPN i robotičari

CPN i robotičari

Centar za promociju nauke najavio festival Dani budućnosti na 56. ETRAN-u

Centar za promociju nauke jedan je od učesnika na 56. konferenciji za elektroniku, telekomunikacije, računarstvo, automatiku i nuklearnu tehniku (ETRAN), koja se od 11. do 14. juna održava na Zlatiboru.

Konferenciju su organizovali Elektrotehnički fakultet u Beogradu i Tehnički fakultet u Čačku, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije, sa ciljem da okupe stručnjake iz zemlje i inostranstva i podstaknu stvaralaštvo u pomenutim oblastima.

Program konferencije obuhvatio je čitav niz oblasti i bio je izdeljen na sekcije za akustiku, za antene i prostiranje, za automatiku, za elektroenergetiku, za električna kola i sisteme i procesiranje signala, za elektroniku, za biomedicinsku tehniku, za metrologiju, za mikroelektroniku i optoelektroniku, za mikrotalasnu i submilimetarsku tehniku, za nove materijale, za nuklearnu tehniku i tehnologiju, za robotiku, za računarsku tehniku i informatiku, za telekomunikacije i za veštačku inteligenciju.

U okviru sekcije za robotiku, predstavnik Centra za promociju nauke Uroš Galović predstavio je prisutnima Centar za promociju nauke najavivši aktivnosti na promociji robota u Srbiji, a pre svega nastupajuće Dane budućnosti. CPN je pozvao učesnike konferencije da se priključe ovoj manifestaciji.

Naime, posle uspešne naučnopopularne manifestacije Maj mesec matematike, koju je posetilo preko 100.000 ljudi, Centar za promociju nauke priprema novi događaj – festival Dani budućnosti, gde će tokom jeseni 2012. biti predstavljeni najpoznatiji roboti napravljeni širom sveta, kao i roboti nastali u Srbiji.

Ostale aktivnosti