ЦПН и роботичари

ЦПН и роботичари

Центар за промоцију науке најавио фестивал Дани будућности на 56. ЕТРАН-у

Центар за промоциjу науке jедан jе од учесника на 56. конференциjи за електронику, телекомуникациjе, рачунарство, аутоматику и нуклеарну технику (ЕТРАН), коjа се од 11. до 14. jуна одржава на Златибору.

Конференциjу су организовали Електротехнички факултет у Београду и Технички факултет у Чачку, под покровитељством Министарства просвете и науке Републике Србиjе, са циљем да окупе стручњаке из земље и иностранства и подстакну стваралаштво у поменутим областима.

Програм конференциjе обухватио је читав низ области и био је издељен на секциjе за акустику, за антене и простирање, за аутоматику, за електроенергетику, за електрична кола и системе и процесирање сигнала, за електронику, за биомедицинску технику, за метрологиjу, за микроелектронику и оптоелектронику, за микроталасну и субмилиметарску технику, за нове материjале, за нуклеарну технику и технологиjу, за роботику, за рачунарску технику и информатику, за телекомуникациjе и за вештачку интелигенциjу.

У оквиру секциjе за роботику, представник Центра за промоциjу науке Урош Галовић представио jе присутнима Центар за промоцију науке наjавивши активности на промоцији робота у Србији, а пре свега наступаjуће Дане будућности. ЦПН је позвао учеснике конференциjе да се прикључе овоj манифестациjи.

Наиме, после успешне научнопопуларне манифестациjе Маj месец математике, коjу jе посетило преко 100.000 људи, Центар за промоциjу науке припрема нови догађаj – фестивал Дани будућности, где ће током jесени 2012. бити представљени најпознатији роботи направљени широм света, као и роботи настали у Србиjи.

Остале активности