ЦПН у Пожаревцу

ЦПН у Пожаревцу

Путујући Центар учествовао у ”Научним чаролијама”

Сада већ традиционално, Центар за  промоцију науке помогао је реализацију фестивала науке чији је домаћин основна школа ”Доситеј Обрадовић” из Пожаревца.

Већ четири године за редом, Пожаревац својим грађанима, а нарочито њиховој деци, омогућава да се упознају са науком на најинтересантнији могући начин. Фестивал науке, под називом ”Научне чаролије 4”, свечано је отворен 15.04.2013, у 10 часова. Десет дана раније, мобилни планетаријум Центра за промоцију науке је посетио основну школу ”Доситеј Обрадовић”, и на својеврстан начин најавио фестивал.

Тим ЦПН-а је богатим садржајем учествовао у програму фестивала. Деца су имала прилику да се упознају са природним наукама, попут физике и хемије, на динамичан и атрактиван начин, кроз радионице, интерактивне експонате и научне демонстрације.

У ”Научним чаролијама” учествовале су и друге пожаревачке школе, како основне, тако и средње, као и гости са факултета из Новог Сада и гимназије из Ниша, обрађујући теме попут „Наук није баук“, „Играјмо се географије“, „Магична физика“ и „Вежбе за мале сиве ћелије“.

Предавачи из матичне школе и Патентног завода Београд одржали су едукативна предавања на теме патената, дигиталне фотографије, екологије.

Све популарнији и све чешћи научни фестивали широм Србије су позитиван знак буђења жеље за научним описмењивањем, што мисију Центра за промоцију науке чини правовременом и добродошлом.

Остале активности