ЦПН у Вилњусу

ЦПН у Вилњусу

ЦПН представља Србију на европској конференцији о родној равноправности у науци[:]

Центар за промоцију науке учествује на међународној конференцији Structural Change Promoting Gender Equality in Research Organisations (SAPGERIC), која је организована под покровитељством Председништва Литваније и Савета Европске уније. Конференција је отворена 21. новембра у Вилњусу, а организује је Универзитет у Вилњусу, уз финансијску подршку Европске комисије.

На конференцији се окупило више од 250 учесника из читаве Европе, како би разменили искуства и идеје у вези са структурним променама у унапређивању родне равноправности у науци. На позив организатора Србију на овом скупу представља Центар за промоцију науке.

Структурне промене које промовишу родну равноправност у у науци један су од кључних фактора успеха Стратегије Европа 2020 и њене најважније иницијативе „Унија иновација“. Конференција SAPGERIC има за циљ да омогући и унапреди дијалог и размену знања између свих актера који учествују у спровођењу Стратегије, обезбеђујући родну равноправност код креатора политика, руководиоца из истраживачких агенција за финансирање, академских, истраживачких институција и научног друштва у целини.

Међу позваним говорницима, планирано је да се учесницима обрате креатори политике на високом нивоу из различитих институција, попут Парламентарне скупштине Савета Европе, Европског парламента, Европске комисије, затим представници из држава чланица ЕУ и из других неевропских земаља, директори научних институција и универзитета и угледни научници из целе Европе. Један од позваних учесника је и Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке.

Истражите више на SAPGERIC

 

Остале активности