Дан науке 2013.

Дан науке 2013.

У среду, 10. јула, ЦПН се по трећи пут укључио у обележавање Дана науке

Центар за промоцију науке је 10. јула отворио Дечји научни камп (ДНК) у Aрхеолошком парку „Виминиацијум“. Камп је отворен на Дан науке, а одвијаће се у осам група током јула и августа.

У овом научном кампу, који ЦПН организује током лета 2013, полазници у природном окружењу, у друштву вршњака, на интересантан и интерактиван начин упознају науке као што су археологија, антропологија, палеонтологија, биологија, физика, хемија, метеорологија, астрономија и психологија.

Истражите више о Дечјем научном кампу

Истражите више о Rebranding Serbia

Истражите више о Дану науке

На првом од овогодишњих кампова деца су активно учествовала у свим овим садржајима, при чему су се упознала и са Aрхеолошким парком „Виминацијум“.

Камп су поводом Дана науке посетили и други гости, укључујући и групу новинара.

 

 

Центар за промоцију науке је био једна од првих институција које су организовале обележавање Дана науке у Србији, 10. јулa, кад се пре 157 година родио Никола Тесла.

На основу Одлуке Владе Републике Србије, Дан науке се сваке године обележава 10. јула. Ова манифестација обично окупља већи број мањих организација које тада организују различите акције посвећене Николи Тесли.

Манифестација је посвећена прослављању науке у Републици Србији, а план и програм би, по Одлуци Владе, требало да доноси Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Прву годину прославе, 2011, Центар је посветио упознавању јавности са младим научницима из Србије, а следеће 2012. организовао је посете Астрономској опсерваторији и научну трибину о актуелном открићу Хигсовог бозона.

Ове године, поред научног кампа, Центар је учествовао и на конференцији о брендирању Србије Rebranding Serbia, која је 10. јула одржана у Новом Саду, а на којој је директорка ЦПН-а Александра Дрецун приказала како би наука могла бити нови позитивни бренд Србије у свету.

На овом догађају је ексклузивно најављен и нови филм о Николи Тесли, који ће бити сниман у Србији.

 

Tags

Остале активности