Дечји научни клуб

Дечји научни клуб

ЦПН покренуо сезону науке на распусту и отворио Дечји научни клуб, који ће трајати до краја августа

_MMM4270

Поводом Дана науке, који Србија обележава на рођендан Николе Тесле, сваког 10. jула, као део богатог програма ЦПН је отворио Дечји научни клуб.

ДНК је организован сваког радног дана, у периоду од 10. до 18. јула, а након тога, сваког четвртка и петка, до краја августа 2014.

Деца узраста од 7 до 12 година учествују у различитим научним радионицама, друштвеним активностима и бројним другим садржајима, уз надзор стручних едукатора, комуникатора науке и психолога.

Програм почиње у 9 часова ујутру, када се група од максимално 25 учесника окупља у ЦПН Научном клубу, у Кнез Михаиловој улици 5.

_MMM4291

_MMM4262

Првих сат времена је резервисано за игрице загревања и упознавања које спроводи психолог. Након тога, стартују научне радионице из поља физике, математике, хемије, биологије, психологије и астрономије.

Осим Дечјег научног клуба, који је дневног карактера, основци су овог лета могли да отпутују и на традиционални Дечји научни камп, који се одржава у једном од најзначајнијих археолошких налазишта у нашој земљи, Виминацијуму.

Дводневни камп је одржан 12. и 13. jула. Заједно са Дечјим научним клубом, камп чини занимљиву целину, познату под скраћеницом ДНК, у којој деца проводе лето са науком.

_MMM4307

_MMM4317 (1)

Истражите више о Дану наукe 2014.

Остале активности