ЦПН у Обреновцу

ЦПН у Обреновцу

После страшних поплава које су задесиле Обреновац у мају ове године, ЦПН је у оквиру манифестације „Лето у Обреновцу“ његовим становницима представио интерактивни научни програм

Goran

Последњег дана манифестације „Лето у Обреновцу“, одржаној у  Дому културе у Обреновцу, од 9. до 13. августа, Центар за промоцију науке је приказао неке од најзанимљивијих научних феномена и експеримената на улицама овог града.

Zudi

Баскинг је почео у 11 часова на Градском тргу, где су демонстратори, током два сата, објашњавали пролазницима различите експерименте.

Kaca

Ова интерактивна поставка привукла је првенствено најмлађе, али и старије становнике, који су били ради да открију неке од тајни науке.

Tica

Демонстратори су им објашњавали на ком принципу лети авион, на који начин се најбоље преноси звук, како се расподељује притисак. Такође, много пажње су привукли и логички задаци које је требало решити закључивањем.

Dete

Фестивал „Лето у Обреновцу“ покренут је са идејом да грађанима Обреновца који нису у могућности да себи приуште одмор услед поплава које су их задесиле и реконструкције која тек следи, пружи бесплатан културни и музички садржај. Поред научнопопуларног и музичког дела, овај петодневни фестивал је укључивао и разноврстан филмски, позоришни и плесни програм.

Остале активности