Делегација Универзитета из Сеула у посети ЦПН-у

Делегација Универзитета из Сеула у посети ЦПН-у

Делегација Универзитета „Чунг-Анг“ из Сеула, Јужна Кореја, потписала је Споразум о сарадњи и разумевању са ЦПН-ом 24. јануара

Током 2019. године, Центар је био у прилици да се сусретне са представницима Универзитета „Чунг-Анг“ на конференцији посвећеној вештачкој интелигенцији у организацији Универзитета у Ријеци. Том приликом су размењени планови и идеје о могућој сарадњи, па је званична посета Београду делегације Универзитета омогућила потписивање Споразума о сарадњи и разумевању.

Делегацију Универзитета су чинили проф. др Чан Кју Ли и др Хјонгју Ким, који се налазе на челу Института за хуманистику, посвећеног истраживању утицаја вештачке интелигенције на друштвене процесе, са циљем развоја одговорних и одрживих система. Како је вештачка интелигенција једна од централних области рада Центра и тема бројних програмских активности у последње две године, могућности за сарадњу и повезивање су бројне и веома актуелне.

Истовремено, с обзиром да Универзитет „Чунг-Анг“ у јуну 2020. организује конференцију посвећену друштвеним изазовима вештачке интелигенције у Ријеци, договорено је учешће представника Центра и представљање програма и активности, који се развијају и реализују у оквиру пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције.

Остале активности