ЦПН код министра Вербића

ЦПН код министра Вербића

Учесници Европског ђачког парламента, у организацији ЦПН-а, након успеха у Копенхагену, код министра просвете, науке и технолошког развоја

_MMM3859

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић, примио је у понедељак, 30. јуна, у 10 часова, у просторијама Министарства ђаке београдских гимназија који су чинили ЦПН делегацију на Европском ђачком парламенту у Копенхагену.

Боравак делегације из Србије, у организацији Центра за промоцију науке, на Европском ђачком парламенту, завршио се изузетним успехом.

Међу сто ђака из 20 европских земаља, Јелена Глишић, ученица Прве београдске гимназије, освојила је награду Фондације „Лундбек“. Она је једина међу средњошколцима освојила ово признање, те оно представља велики успех за делегацију Србије на овогодишњем Европском научном форуму.

Поред Јелене Глишић, у Копенхагену су Србију представљали ученици београдских гимназија Софија Јовановић, Богдан Радичевић, Лазар Булић и Вања Гођевац.

_MMM3848

_MMM3860

Након њихових запажених резултата, министар Вербић је одлучио да их позове и са њима разговара о искуствима која су стекли.

Том приликом, Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке, уручила је министру завршну резолуцију Европског ђачког парламента, као и информације о Европском научном форуму.

Министар је са гимназијалцима разговарао о томе како се воде дебате, какве су биле делегације других земаља и колико су дискусије засноване на научним чињеницама, а колико на реторици.

_MMM3835

Tags

Остале активности