ЦПН у Копенхагену

ЦПН у Копенхагену

Јелена Глишић, ученица Прве београдске гимназије, освојила је награду Фондације „Лундбек“ на овогодишњем Европском ђачком парламенту

66ea0b9a1a

Боравак делегације из Србије, у организацији Центра за промоцију науке, на Европском ђачком парламенту, завршио се изузетним успехом. Међу сто ђака из 20 европских земаља, Јелена Глишић, ученица Прве београдске гимназије, освојила је награду Фондације „Лундбек“.

Награда је додељена за презентацију European Student Parliaments: an effective informal learning format?, у којој је Јелена Глишић учествовала током Европског научног форума (Euroscience Open Forum Conference). Она је једина међу средњошколцима освојила ово признање, те оно представља велики успех за делегацију Србије на Европском научном форуму.

987a73a3b4

Организатор пројекта Европског ђачког парлaмeнта у Србији је Центар за промоцију науке. Представници Србије су изабрани током Ђачког парламента, од 8. до 10. новембра 2013. године, у Народној скупштини Републике Србије. Тако су, поред Јелене Глишић, у Копенхагену Србију представљали ученици београдских гимназија Софија Јовановић, Богдан Радичевић, Лазар Булић и Вања Гођевац.

Финале пројекта, у коме је учествовало 2000 ученика из целе Европе и на коме се дебатовало о  различитим аспектима теме „Будућност нашег града“, одржано је у Копенхагену током конференције Европског научног форума.

Након овог успеха, делегацију Србије на Европском ђачком парламенту jе у просторијама Министарства, у понедељак, 30. јуна, примиo министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић.

_MMM3854

Истражите више о Ђачком парламенту у Србији.

Истражите више о Финалном парламенту у Копенхагену.

Фотографије: Christof Rieken

Tags

Остале активности