CPN u Kopenhagenu

CPN u Kopenhagenu

Jelena Glišić, učenica Prve beogradske gimnazije, osvojila je nagradu Fondacije „Lundbek“ na ovogodišnjem Evropskom đačkom parlamentu

66ea0b9a1a

Boravak delegacije iz Srbije, u organizaciji Centra za promociju nauke, na Evropskom đačkom parlamentu, završio se izuzetnim uspehom. Među sto đaka iz 20 evropskih zemalja, Jelena Glišić, učenica Prve beogradske gimnazije, osvojila je nagradu Fondacije „Lundbek“.

Nagrada je dodeljena za prezentaciju European Student Parliaments: an effective informal learning format?, u kojoj je Jelena Glišić učestvovala tokom Evropskog naučnog foruma (Euroscience Open Forum Conference). Ona je jedina među srednjoškolcima osvojila ovo priznanje, te ono predstavlja veliki uspeh za delegaciju Srbije na Evropskom naučnom forumu.

987a73a3b4

Organizator projekta Evropskog đačkog parlamenta u Srbiji je Centar za promociju nauke. Predstavnici Srbije su izabrani tokom Đačkog parlamenta, od 8. do 10. novembra 2013. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Tako su, pored Jelene Glišić, u Kopenhagenu Srbiju predstavljali učenici beogradskih gimnazija Sofija Jovanović, Bogdan Radičević, Lazar Bulić i Vanja Gođevac.

Finale projekta, u kome je učestvovalo 2000 učenika iz cele Evrope i na kome se debatovalo o  različitim aspektima teme „Budućnost našeg grada“, održano je u Kopenhagenu tokom konferencije Evropskog naučnog foruma.

Nakon ovog uspeha, delegaciju Srbije na Evropskom đačkom parlamentu je u prostorijama Ministarstva, u ponedeljak, 30. juna, primio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

_MMM3854

Istražite više o Đačkom parlamentu u Srbiji.

Istražite više o Finalnom parlamentu u Kopenhagenu.

Fotografije: Christof Rieken

Tags

Ostale aktivnosti