Докторати у ЕУ инфо центру

Докторати у ЕУ инфо центру

У четвртак, 2. фебруара одржано је прво представљање новог издања Центра за промоцију науке – књиге „Докторати у прози: Илустроване приче“, у просторијама ЕУ инфо центра[:]

_MMM6089

ФОТО: Милован Миленковић

У четвртак 2. фебруара, у просторијама ЕУ инфо центра, Центар за промоцију науке одржао је прво јавно представљање и промоцију издања „Докторати у прози: Илустроване приче“. У препуној сали, медијима и гостима су се обратили аутори и уредници издања Никола Здравковић и Иван Умељић, а публици је био приказан и анимирани промотивни филм чији је аутор Бојан Живојиновић, а за који је музику направио Саша Ранковић.

_MMM6105

ФОТО: Милован Миленковић

Књигу чине прозни есеји и оригиналне илустрације инспирисани докторским дисертацијама – вероватно најмање читаним научним радовима у каријери сваког истраживача. „Докторати у прози: Илустроване приче“ су, како га описују аутори, експеримент у научној комуникацији у коме су учествовала два текстописца из Центра за промоцију науке, 11 илустратора из пет држава и 11 доктора наука који су своје дисертације одбранили у Србији у последњих пет година.

_MMM6109

ФОТО: Милован Миленковић

Иван Умељић је говорио о позадини настанка књиге, и о томе које су то идеје из света научне комуникације биле водич у њеном осмишљавању. Представљање је затворио кратким представљањем три од 11 есеја, а посебно начинима на које су теме доктората инспирисале текстове и илустрације. Никола Здравковић је представио сараднике на књизи и ауторе доктората, који су данас запослени на факултетима и институтима широм Србије.

Остале активности