Елементи у Смедереву

Елементи у Смедереву

У просторијама Научног клуба Смедерево, Центар за промоцију науке представио је седми број часописа Елементи[:]

Elementi-7-10

У уторак, 7. фебруара, у 17 сати у Научном клубу Смедерево представљен је седми број часописа Елементи. Са публиком су о темама новог броја и позадини целог часописа разговарали Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник, Јована Николић и Никола Здравковић, помоћници уредника часописа, и Тијана Марковић, ауторка.

Elementi-7-21

Слободан Бубњевић је представио позадину настанка часописа, и на који начин је он истовремено и јавни ангажман са циљем подизања нивоа новинарске писмености када је у питању наука, али и прилика да се испуни научнопопуларна ниша која постоји у домаћој јавности. Јована Николић је представила темат седмог броја Елемената – „У сенци белог града“, који се бави разликама између Београда и остатка Србије, а посебно своју тему у оквиру темата, културу.

Elementi-7-15

Тијана Марковић је говорила о својој теми, будућности путовања на Марс и изазовима са којима се сусреће како Наса, тако и приватне компаније које покушавају да остваре одлазак на „црвену планету“. Никола Здравковић је модерирао разговор, али је и причао о изазовима са којима се сусрео Центар за промоцију науке у ситуацијама када домаћи медији лоше или погрешно преносе вести из науке.

Остале активности