Elementi u Smederevu

Elementi u Smederevu

U prostorijama Naučnog kluba Smederevo, Centar za promociju nauke predstavio je sedmi broj časopisa Elementi[:]

Elementi-7-10

U utorak, 7. februara, u 17 sati u Naučnom klubu Smederevo predstavljen je sedmi broj časopisa Elementi. Sa publikom su o temama novog broja i pozadini celog časopisa razgovarali Slobodan Bubnjević, glavni i odgovorni urednik, Jovana Nikolić i Nikola Zdravković, pomoćnici urednika časopisa, i Tijana Marković, autorka.

Elementi-7-21

Slobodan Bubnjević je predstavio pozadinu nastanka časopisa, i na koji način je on istovremeno i javni angažman sa ciljem podizanja nivoa novinarske pismenosti kada je u pitanju nauka, ali i prilika da se ispuni naučnopopularna niša koja postoji u domaćoj javnosti. Jovana Nikolić je predstavila temat sedmog broja Elemenata – „U senci belog grada“, koji se bavi razlikama između Beograda i ostatka Srbije, a posebno svoju temu u okviru temata, kulturu.

Elementi-7-15

Tijana Marković je govorila o svojoj temi, budućnosti putovanja na Mars i izazovima sa kojima se susreće kako Nasa, tako i privatne kompanije koje pokušavaju da ostvare odlazak na „crvenu planetu“. Nikola Zdravković je moderirao razgovor, ali je i pričao o izazovima sa kojima se susreo Centar za promociju nauke u situacijama kada domaći mediji loše ili pogrešno prenose vesti iz nauke.

Ostale aktivnosti