Радио Елементи

Радио Елементи

У четвртак, 9. фебруара, емитована је пилот емисија „Радио Елементи“ на Радио Апарату[:]

RADIO ELEMENTI 2

У четвртак, 9. фебруара у 14 сати емитована је пилот емисија „Радио Елементи“ на Радио Апарату. У опуштеном разговору, два аутора часописа Елементи преузимају улоге домаћина и госта, а теме разговора су текстови које је гост писао у часопису, а које су наишле на велико интересовање читалаца. Емисија почиње да се емитује сваког четвртка – осим следећег, 16. фебруара, због празника – и траје сат времена. Све што вам је потребно за слушање је приступ интернету.

У пилот епизоди „Радио Елемената“ учествовали су као домаћин Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи, и као гост Никола Здравковић, помоћник уредника. Разговор се бавио темама из Николиних текстова: од еволуције рода Хомо, преко савремене индустрије ГМО хране и пестицида, до вештачке интелигенције.

План Центра за промоцију науке је да се свака емисија после неколико дана постави на сајт за оне слушаоце који су је пропустили. За две недеље, у четвртак 23. фебруара слушајте Николу Здравковића као домаћина, а као госта Ивану Хорват, такође помоћницу уредника часописа Елементи и извршну уредницу портала Елементаријум.

Остале активности