Нове образовне технологије

Нове образовне технологије

Конфернција и сајам ”Нове технологије у образовању” отворени су 9. фебруара у Београду и трају до 11. фебруара[:]

_MMM6650

Међународни догађај, сајам и конференција ”Нове технологије у образовању”, који организује Британски савет, а на коме је Центра за промоцију науке један од партнера, отворен је у четвртак, 9. фебруара. Сајам и конференција ове године окупљају више од 6.000 учесника, а одржавају се од 9. до 11. фебруара у Белекспо центру у Београду.

Предавачки програм, панелске дискусије и главни конференцијски програм одвијају се у три сале, док у оквиру пратећег сајамског програма више од 40 компанија из Србије, региона и Велике Британије представља практична решења у области ИКТ у образовању.

_MMM6684

Један од учесника панела на свечаном отварању био је и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке. На самом почетку, учесници дискусије су поредили некадашње учионице са данашњим, говорећи о технолошком напретку, а Ђорђевић је том приликом рекао да ученици данас, ако не у својим главама, онда сигурно у својим телефонима имају читаве ”александријске библиотеке” и да је то потенцијал који треба искористити.

Директорка Британског савета Клер Сирс је говорила о употреби нових технологија у образовању у Великој Британији истичући да оне пре свега припремају ученике за тржиште рада. ”Критичко мишљење, тимски рад и оријентисаност на решавање проблема велики су задатак нових технологија”, рекла је Клер Сирс.

_MMM6708

Током трајања конференције и сајма, Центар за промоцију науке на свом штанду представља концепт научних паркова. Након отварања дванаест научних клубова током 2016. године, у овој години планирано је да се отвори исти број научних паркова широм Србије. Сврха оваквих паркова је да се на природном и јавно доступном зеленом простору окупе аутентични примери научних феномена који пружају могућност свим посетиоцима да на интерактиван и лак начин учествују у тражењу одговора како и зашто нешто ради.

”Често се замера новим технологијама да затварају децу међу зидове. Ми ћемо нове технологије довести на отворени простор”, рекао је директор Центра.

_MMM6575

Остале активности