Друга радионица пројекта FASIH у Музеју науке и технике

Друга радионица пројекта FASIH у Музеју науке и технике

Друга радионица пројекта FASIH, посвећена интердисциплинарним истраживањима културног, научног и индустријског наслеђа у три земље регије, одржана је 3. јуна 2024, у Музеју науке и технике у Београду.

На радионици је учестовало 25 истраживача, уметника, архитеката и других заинтересованих актера, којима су представљене пројектна методологија, различите art+science праксе и приступи, као и будуће активности на пројекту, с фокусом на отворени позив за продукцију интердисциплинарних дигиталних пројеката. Поред представника Центра и Музеја, главни део радионице водио је Бранко Сујић, редовни професор на Факултету драмских уметности у Београду и шеф Лабораторије интерактивних уметности.

Сујић је представио како функционишу алати који се користе у истраживању нових медија и уметничких форми попут виртуалне и проширене стварности. Учесници су имали прилику да испрате процес од снимања 3D камером до имплементације у VR окружење. 

Јавни позив за продукцију интердисциплинарних научних и уметничких пројеката отворен је до 23. јуна, а више информација можете наћи овде.

Фото: Музеј науке и технике

Остале активности