Druga radionica projekta FASIH u Muzeju nauke i tehnike

Druga radionica projekta FASIH u Muzeju nauke i tehnike

Druga radionica projekta FASIH, posvećena interdisciplinarnim istraživanjima kulturnog, naučnog i industrijskog nasleđa u tri zemlje regije, održana je 3. juna 2024, u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Na radionici je učestovalo 25 istraživača, umetnika, arhitekata i drugih zainteresovanih aktera, kojima su predstavljene projektna metodologija, različite art+science prakse i pristupi, kao i buduće aktivnosti na projektu, s fokusom na otvoreni poziv za produkciju interdisciplinarnih digitalnih projekata. Pored predstavnika Centra i Muzeja, glavni deo radionice vodio je Branko Sujić, redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i šef Laboratorije interaktivnih umetnosti.

Sujić je predstavio kako funkcionišu alati koji se koriste u istraživanju novih medija i umetničkih formi poput virtualne i proširene stvarnosti. Učesnici su imali priliku da isprate proces od snimanja 3D kamerom do implementacije u VR okruženje. 

Javni poziv za produkciju interdisciplinarnih naučnih i umetničkih projekata otvoren je do 23. juna, a više informacija možete naći ovde.

Foto: Muzej nauke i tehnike

Ostale aktivnosti