ECOoperacija – 3. радионица

ECOoperacija – 3. радионица

У великој сали Регионалног центра, одржана је трећа радионица у оквиру пројекта „ECOoperacija“[:]
nk_30
У великој сали Регионалног центра, одржана је трећа радионица у оквиру пројекта „ECOoperacija“ подржаног од Центра за промоцију науке на Јавном позиву за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години а уз помоћ Научног клуба Смедерево и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.
На трећој радионици Пројекта, Ђорђе Самарџија, директор организације “Један степен Србија“, одржао је занимљиво предавање: “Транзиција на 100% обновљиве изворе као једно од решења за ублажавање климатских промена“.
У оквиру предавања, господин Самарџија подсетио је да су промене климе последица прекомерне употребе фосилних горива, неконтролисаног загађења, уништавања биодиверзитета, непотребне потрошње, неефикасног управљања земљиштем (укључујући сечу шума) и неједнакости у друштву. Оно што промене климе чини изузетним јесте то што су промене климе и мултипликатори свих ових и свих других проблема. Како се оне одвијају остали проблеми постају све тежи. Учесници данашње радионице били су ученици Гимназије Смедерево и ОШ „Бранко Радичевић“, такође из Смедерева.

Остале активности