ECOoperacija – 3. radionica

ECOoperacija – 3. radionica

U velikoj sali Regionalnog centra, održana je treća radionica u okviru projekta „ECOoperacija“[:]
nk_30
U velikoj sali Regionalnog centra, održana je treća radionica u okviru projekta „ECOoperacija“ podržanog od Centra za promociju nauke na Javnom pozivu za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke u 2016. godini a uz pomoć Naučnog kluba Smederevo i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo.
Na trećoj radionici Projekta, Đorđe Samardžija, direktor organizacije “Jedan stepen Srbija“, održao je zanimljivo predavanje: “Tranzicija na 100% obnovljive izvore kao jedno od rešenja za ublažavanje klimatskih promena“.
U okviru predavanja, gospodin Samardžija podsetio je da su promene klime posledica prekomerne upotrebe fosilnih goriva, nekontrolisanog zagađenja, uništavanja biodiverziteta, nepotrebne potrošnje, neefikasnog upravljanja zemljištem (uključujući seču šuma) i nejednakosti u društvu. Ono što promene klime čini izuzetnim jeste to što su promene klime i multiplikatori svih ovih i svih drugih problema. Kako se one odvijaju ostali problemi postaju sve teži. Učesnici današnje radionice bili su učenici Gimnazije Smederevo i OŠ „Branko Radičević“, takođe iz Smedereva.

Ostale aktivnosti