ЕКОоперација – пета радионица

ЕКОоперација – пета радионица

У оквиру пројекта ”ЕКОоперација”, одржан је 2. и 3. марта ”ЕКОфестивал”[:]

 

ECOfestival-II-dan (5)

У оквиру вишемесечног пројекта ”ЕКОоперација” 02. и 03. марта је одржан дводневни ”ЕКОфестивал”. Завршни део пројекта осмишљен је тако да се још једном нагласи значај екологије у развоју људске популације и да се прикажу могући нежељени ефекти до којих може доћи уколико се не поштују начела екологије.

У оквиру ”ЕКОфестивала” предавање је одржао Ђорђе Самарџија, суоснивач и директор организације Један степен Србија, који је представио презентацију Climate Reality.

Другог дана фестивала у Научном клубу Смедерево организован је низ радионица и дебата за различите узрасте. Радионице су биле прилагођене деци и ученицима различитих интересовања који су своје схватање екологије могли да пренесу и кроз уметнички израз на торбама које су направљене прерадом отпадног материјала.

Ученици су учествовали у дебатама на теме ”Глобално отопљавање”, ”Земља кроз 100 година”, ”Ефекти климатских промена” и ”Обновљиви извори енергије”. Идеја је била да учесници кроз дијалог оформе своје мишљење сагледавајући проблем из различитих углова.

У програм фестивала био је укључен и биоскоп са кратким филмовима који приказују чињенице и реалну опасност коју носи невођење рачуна о околини како на глобалном, тако и на локалном нивоу.

Дводневним догађајем је завршен пројекат ”ЕКОоперација” у који је директно или индиректно било укључено више стотина деце из Смедерева и околине.

Остале активности