Елементи на изложби Design for Culture

Елементи на изложби Design for Culture

Часопис Центра за промоцију науке Елементи представљен је у склопу главне изложбе Design for Culture у Новом Саду, која је одржана од 1. до 8. октобра.

Почетком октобра реализовано је 13. издање PDP конференције, које је ове године први пут одржано на новосадском Спенсу. У оквиру изложбе Design for Culture, организоване у сарадњи са европским пројектом ReCulture и PDP конференцијом, од 1. до 8. октобра изложено је више од 200 експоната. Поставку су чинили публикације, постери и други графички материјали дизајнирани за регионалне и европске институције културе, организације независне сцене, фестивале, уметнике и релевантне пројекте у култури, а запажено место у централном холу Спенса пронашли су и Елементи.

У оквиру Дизајн павиљона, од 1. до 3. октобра у амфитеатру Спенса одржана је и PDP конференција са стручним предавањима за све заинтересоване из области графичког дизајна, архитектуре, интерактивног дизајна и сличних тема. Публика овогодишњег PDP-а имала је прилику да чује предавања талентованих уметника који су се осврнули на свој SHIFT тренутак и све оне кораке који су их довели до тренутних каријера.

У просторијама амфитеатра Спенса одржана су предавања представника познатог музеја Mucem из Марсеља, али и Факултета драмских уметности из Београда. Поред њих, на овогодишњој сцени придружили су се и светски признат архитекта и сценски дизајнер Волфганг Фијел, графички дизајнер Константин Демнер, сценски продуцент у просторној и визуелној уметности Андрија Динуловић, доцент дигиталне уметности и рачунарства Урош Крчадинац, као и Славимир Стојановић Футро, графички дизајнер и предавач на Факултету примењених уметности у Београду.

Трећи Дизајн павиљон посебан је по томе што је његовим програмом затворен четврти Калеидоскоп културе у Новом Саду, у оквиру недеље примењене уметности.

Остале активности