Elementi na izložbi Design for Culture

Elementi na izložbi Design for Culture

Časopis Centra za promociju nauke Elementi predstavljen je u sklopu glavne izložbe Design for Culture u Novom Sadu, koja je održana od 1. do 8. oktobra.

Početkom oktobra realizovano je 13. izdanje PDP konferencije, koje je ove godine prvi put održano na novosadskom Spensu. U okviru izložbe Design for Culture, organizovane u saradnji sa evropskim projektom ReCulture i PDP konferencijom, od 1. do 8. oktobra izloženo je više od 200 eksponata. Postavku su činili publikacije, posteri i drugi grafički materijali dizajnirani za regionalne i evropske institucije kulture, organizacije nezavisne scene, festivale, umetnike i relevantne projekte u kulturi, a zapaženo mesto u centralnom holu Spensa pronašli su i Elementi.

U okviru Dizajn paviljona, od 1. do 3. oktobra u amfiteatru Spensa održana je i PDP konferencija sa stručnim predavanjima za sve zainteresovane iz oblasti grafičkog dizajna, arhitekture, interaktivnog dizajna i sličnih tema. Publika ovogodišnjeg PDP-a imala je priliku da čuje predavanja talentovanih umetnika koji su se osvrnuli na svoj SHIFT trenutak i sve one korake koji su ih doveli do trenutnih karijera.

U prostorijama amfiteatra Spensa održana su predavanja predstavnika poznatog muzeja Mucem iz Marselja, ali i Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Pored njih, na ovogodišnjoj sceni pridružili su se i svetski priznat arhitekta i scenski dizajner Volfgang Fijel, grafički dizajner Konstantin Demner, scenski producent u prostornoj i vizuelnoj umetnosti Andrija Dinulović, docent digitalne umetnosti i računarstva Uroš Krčadinac, kao i Slavimir Stojanović Futro, grafički dizajner i predavač na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Treći Dizajn paviljon poseban je po tome što je njegovim programom zatvoren četvrti Kaleidoskop kulture u Novom Sadu, u okviru nedelje primenjene umetnosti.

Ostale aktivnosti