Елементи у Лесковцу

Елементи у Лесковцу

Осамнаести број Елемената и књига Мартина В. Англера Увод у научно новинарство представљени су у уторак, 3. децембра, у Научном клубу Лесковац.

На промоцији актуелног броја научнопопуларног часописа Елементи и Увода у научно новинарство, новог издања Центра за промоцију науке, говорили су Иван Умељић, уредник часописа и руководилац Сектора за издаваштво и медијску продукцију ЦПН-а и Ђорђе Петровић, научни новинар ЦПН-а. Они су представили текстове из нових Елемената и разговарали са публиком о томе шта је то научно новинарство, који су његови главни циљеви, одакле се информисати о науци и другим темама којима се бави нова књига.

Осамнаести број часописа Елементи посвећен је феномену светлости и науци о овом феномену – фотоници. У њему се налазе приче о праву на светлост, али и праву на мрак, као и разним другим инспиративним темама као што су понашање машина, климатске промене, мржња у сајбер свету, поезија и медицина, али и интервју са др Мауром Фераријем, будућим председником ЕРЦ-а.

Књига Мартина В. Англера Увод у научно новинарство пружа опсежан водич за производњу новинског садржаја o различитим областима научног истраживања. Пажљивог читаоца, корак по корак, она уводи у практичне вештине потребне за писање научних прича и појашњава многе познате и непознате детаље који стоје у основи овог посла. Студентима новинарства и професионалним новинарима свих нивоа ова књига нуди непроцењив преглед савременог научног новинарства, с нагласком на професионалну новинарску праксу и изазове дигиталног доба.

Остале активности