Елементи у Панчеву

Елементи у Панчеву

У Панчеву, 11. фебруара, у Фоајеу Културног центра представљен трећи број Елемената

[:]

_MMM7690

У Фоајеу Културног центра Панчева у четвртак, 11. фебруара, представљен је трећи број Елемената.

На промоцији су говорили Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи, и Никола Здравковић, научни новинар у Центру за промоцију науке.

Присутни су имали прилику да чују са каквом идејом је настао први домаћи илустровани часопис за промоцију науке, али и нешто више о самом садржају трећег броја. О различитим слојевима новог броја, као и о борби против псеудонауке, говорио је Немања Ђорђевић подсећајући присутне на акцију коју је ЦПН покренуо крајем 2015. године и која је до сада подстакла једне дневне новине да хороскоп замене научнопопуларном рубриком.

Слободан Бубњевић је говорио о основним научним аргументима против астрологије као и начину на који је темат трећег броја Елемената ”Како је хороскоп изгубио моћ?” припреман, а Никола Здравковић о историјском тренутку одвајања астрономије и астрологије. На промоцији је било речи и о другим темама обрађеним у трећем броју Елемената као и о ауторима и илустраторима.

Промоција новог броја часописа била је добра прилика да се публика заинтересована за научнопопуларне теме упозна и са другим активностима Центра које су предвиђене за 2016. годину.

promocija-elementi (1)

Остале активности