RRI Tools у Копривници

RRI Tools у Копривници

На Свеучилишту Сјевер у Копривници 29. новембра одржан је тренинг у оквиру пројекта RRI Tools[:]

20161129_102725

У оквиру пројекта Сет алата за одговорно истраживање и иновације (енгл. RRI Tools) представници Центра за промоцију науке су у сарадњи са Свеучилиштем Сјевер из Копривнице у Републици Хрватској организовали тренинг посвећен одговорном истраживању и иновацијама.

Тренинг на Свеучилишту Сјевер је окупио истраживаче и предаваче са Свеучилишта али и представнике Министарства знаности и образовања који су активно учествовали у тренингу представљајући своја досадашња искуства на пољу науке и иновација. Додатну вредност тренингу је дало и предавање Сњежане Шлабек из компаније Подравка која је представила компанијске програме из сфере образовања и иновација.

Центар за промоцију науке је један од 26 партнера и уједно координатор за Југоисточну Европу у оквиру пројекта RRI Tools. Сам пројекат финансиран је у оквиру претходног оквирног програма Европске комисије за истраживање и иновације – FP7. Центар за промоцију науке кроз бројне тренинге, презентације и учешће на бројним конференцијама и научним скуповима активно ради на дисеминацији концепта одговорног истраживања и иновација као и упознавању свих релевантних група са RRI Tools платформом и ресурсима који се на њој налазе. Пројекат је представљен у неколико градова у Хрватској, потом у Црној Гори, Албанији и сада у Босни и Херцеговини.  

Истражите више о пројекту RRI Tools.

Остале активности