Еразмус+ у Нишу

Еразмус+ у Нишу

Први радни састанак европског Re@WBC пројекта, финансираног из програма Еразмус, одржан је 10. и 11. децембра, у згради Ректората Универзитета у Нишу[:]

nisava (1)

У згради Ректората Универзитета у Нишу 10. и 11. децембра одржан је први радни састанак партнера на пројекту Re@WBC посвећеног јачању истраживачког потенцијала високог образовања на Западном Балкану.

Овај нови европски пројекат финансира се кроз програм Еразмус плус. Координатор пројекта је Универзитет у Нишу, а Центар за промоцију науке је један од укупно тринаест партнера на пројекту.

Пројекат Re@WBC је окренут јачању ка јачању капацитета универзитетског особља, младих истраживача и других који се налазе у сфери високог образовања кроз низ тренинга који ће бити организовани током трајања овог трогодишњег пројекта.

Представници ЦПН су учествовали на првом, радном састанку током кога су формирани пројектни тимови задужени за различите нивое супервизије на пројекту како би се обезбедио несметан и ажуран рад на пројектним активностима.

ЦПН координира радним пакетом који се односи на комуникацију и дисеминацију пројектих резултата. Као део свог пројектог задатка ЦПН ће развити пројектни веб сајт и пратеће промотивне материјале, учествоваће у организацији конференција, дисеминацији пројектних резултата и креирању награде за младе истраживаче.

Поред Универзитета у Нишу и ЦПН на пројекту учествују и Универзитет из Ковентрија, Универзитет из Лијежа, Универзитет у Крагујевцу, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Београду, Универзитет из Црне Горе, Унивезитет из Тиране, Универзитет из Сарајева, Универзитет из источног Сарајева, Универзитет из Влоре ” Исмаил Кемали” и Политехнико из Торина.

DSCN0038

Остале активности