Европски дан науке у Нишу

Европски дан науке у Нишу

Поводом Европског дана науке у музичкој сали ОШ “Радоје Домановић” у Нишу, 07.11.2018. године одржана је радионица „Преточимо знање у практичан рад“

[:]radoje 1

Радионици је присуствовало 20 ученика одељења 5/1 који су били подељени у четири групе и разредни старешина, Десанка Нешић. Користећи најсавременију опрему ученицима је омогућен практичан рад. Радионица је започета презентацијом под називом „Електрицитет и електрична енергија“. Практичним радом се формуле, закони и рачуница потврђују из другог, интересантнијег угла, па је и интересовање ученика веће. Велико интересовање и позитивни коментари учесника показали су да се на забаван и инспиративан начин могу савладати озбиљни научни садржаји.
Од 06.11.2018. до 08.11.2018. године одржан је Форум напредних технологија у Нишу. У склопу директне промоције пројекта „Преточимо знање у практичан рад“ извршена је промоција опреме којом се спроводи овај пројекат. Заинтересованим посетиоцима је демонстрирано како се користи опрема приликом реализација вежби. Учесници Форума напредних технологија су показали велико интересовање и имали жељу да се упознају се могућностима реализација вежби, набавком овакве опреме, начином коришћења… Велики број ученика и професора из Ниша и окружења је посетио ову манифестацију.

Остале активности