Европски дан науке у Ужицу

Европски дан науке у Ужицу

Научни клуб Ужице 07. новембра обележава Европски дан науке у Градском културном центру[:]Nau_ni-klub-slika-ue

Научни клуб Ужице и Градски културни центар у сарадњи са Центром за промоцију науке обележавају 07. новембра Европски дан науке. Манифестација ће се одржати у Градском културном центру са почетком у 12 часова.

Манифестацију ће отворити Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Петар Благојевић, члан Градског већа задужен за област друштвених делатности, Милена Вићевић, директорка РЦУ, и Јелена Васовић, диркеторка ГКЦ.

За 12:30 је заказано предавање „Нека нова открића у физици и математици“ Мирослава Филиповића, магистра физике и сарадника Научног клуба у Ужицу. Након предавања, у 13:10 Јелена Радовановић, наставница физике у Основној школи „Слободан Секулић“ у Ужицу одржаће презентацију „На путу ка лепшој и ефикаснијој настави“.

Радионице намењене ученицима нижих разреда основних школа „Физика за најмлађе“ почињу у 13:30, а водиће их такође Јелена Радовановић.

Представници Центра за промоцију науке ће у 13:30 представити шести број часописа Елементи, а након тога у 14:14 следи акустични концерт Милоша Милојевића, руководиоца програмског сектора Градског културног центра.

Остале активности