Evropski dan nauke u Užicu

Evropski dan nauke u Užicu

Naučni klub Užice 07. novembra obeležava Evropski dan nauke u Gradskom kulturnom centru[:]Nau_ni-klub-slika-ue

Naučni klub Užice i Gradski kulturni centar u saradnji sa Centrom za promociju nauke obeležavaju 07. novembra Evropski dan nauke. Manifestacija će se održati u Gradskom kulturnom centru sa početkom u 12 časova.

Manifestaciju će otvoriti Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, Petar Blagojević, član Gradskog veća zadužen za oblast društvenih delatnosti, Milena Vićević, direktorka RCU, i Jelena Vasović, dirketorka GKC.

Za 12:30 je zakazano predavanje „Neka nova otkrića u fizici i matematici“ Miroslava Filipovića, magistra fizike i saradnika Naučnog kluba u Užicu. Nakon predavanja, u 13:10 Jelena Radovanović, nastavnica fizike u Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“ u Užicu održaće prezentaciju „Na putu ka lepšoj i efikasnijoj nastavi“.

Radionice namenjene učenicima nižih razreda osnovnih škola „Fizika za najmlađe“ počinju u 13:30, a vodiće ih takođe Jelena Radovanović.

Predstavnici Centra za promociju nauke će u 13:30 predstaviti šesti broj časopisa Elementi, a nakon toga u 14:14 sledi akustični koncert Miloša Milojevića, rukovodioca programskog sektora Gradskog kulturnog centra.

Ostale aktivnosti