Измерите свој угљенични отисак!

Измерите свој угљенични отисак!

Током новембра покренута је анкета посвећена истраживању навика грађана које доприносе повећању угљеничног отиска и убрзању климатских промена

Прва у низу активности пројекта ЕкОтисак је анкета која испитује свакодневне навике грађана и процењује начине на које се оне рефлектују на угљенични отисак, као својеврсни траг који свако од нас оставља на планети. На који начин грађани користе апарате у домаћинству? Да ли су штедљиви када је реч о електричној енергији? Да ли размишљају о саставу одеће коју носе? Ово су само нека од питања у оквиру упитника на која ће грађани моћи да одговоре. Замишљена као полазна основа за серију ангажованих радионица, анкета ће пружити могућност свим заинтересованим појединцима да кроз различите активности упознају експерте из ове области, али и да се лично ангажују у циљу смањења сопственог еколошког отиска.

Паралелно са прикупљањем података кроз анкету, активности ће се континуирано спроводити у периоду од годину дана, укључујући финалну изложбу и пратеће догађаје у оквиру манифестације art+science и програмског лука Дунавско море Европске престонице културе Нови Сад 2022.

 

 

Остале активности