Izmerite svoj ugljenični otisak!

Izmerite svoj ugljenični otisak!

Tokom novembra pokrenuta je anketa posvećena istraživanju navika građana koje doprinose povećanju ugljeničnog otiska i ubrzanju klimatskih promena

Prva u nizu aktivnosti projekta EkOtisak je anketa koja ispituje svakodnevne navike građana i procenjuje načine na koje se one reflektuju na ugljenični otisak, kao svojevrsni trag koji svako od nas ostavlja na planeti. Na koji način građani koriste aparate u domaćinstvu? Da li su štedljivi kada je reč o električnoj energiji? Da li razmišljaju o sastavu odeće koju nose? Ovo su samo neka od pitanja u okviru upitnika na koja će građani moći da odgovore. Zamišljena kao polazna osnova za seriju angažovanih radionica, anketa će pružiti mogućnost svim zainteresovanim pojedincima da kroz različite aktivnosti upoznaju eksperte iz ove oblasti, ali i da se lično angažuju u cilju smanjenja sopstvenog ekološkog otiska.

Paralelno sa prikupljanjem podataka kroz anketu, aktivnosti će se kontinuirano sprovoditi u periodu od godinu dana, uključujući finalnu izložbu i prateće događaje u okviru manifestacije art+science i programskog luka Dunavsko more Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.

 

 

Ostale aktivnosti