Дванаести међународни фестивал зелене културе Green Fest одржан је од 8. до 15. новембра, у онлајн издању, под слоганом „Климатска узбуна”.  Сви заинтересовани за животну средину, екологију, климатске промене, одрживи развој и сродне теме били су у прилици да погледају укупно седам дугометражних и 34 филма средњег и кратког метра, пет панел дискусија и једну виртуелну изложбу.

Једна од панел-дискусија у оквиру Green Festa организована је под окриљем пројекта ТeRRIFICA, у петак, 12. новембра, а њен назив је Невидљиви урбанизам климатских промена. У градовима живи више од половине светског становништва, и посебно су осетљиви на климатске промене које имају велик утицај на њихово функционисање, инфраструктуру, становање, живот и здравље људи.

Градови значајно доприносе настанку климатских промена, јер су урбане активности главни извор емисије гасова са ефектом стаклене баште. Процене указују на то да су градови одговорни за 75 одсто глобалне емисије CO2, при чему транспорт и зграде томе највише доприносе.

На панелу су говорили др Владимир Ђурђевић, ванредни професор на Физичком факултету у Београду, др Тања Аднађевић, координаторка пројекта ТeRRIFICA у Србији, и др Иван Симић, доцент на Катедри за урбанизам Архитектонског факултета у Београду, а панел је модерирао Томица Мишљеновић, асистент на Биолошком факултету Универзитета у Београду.