Затворен јавни позив 2013.

Затворен јавни позив 2013.

На Јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2013. години пријавило се више од 250 пројеката

Центар за промоцију науке је 17. децембра објавио Јавни конкурс за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке за 2013. годину. Пријаве су се могле поднети до 24. јануарa 2013. године, у 17 часова, када је Јавни позив затворен.

Током пријављивања, заинтересована удружења, научноистраживачке и друге организације које за циљ имају унапређење научне културе, пријавиле су Центру за промоцију науке више од 250 пројеката, што је рекордан број у историји ове врсте финансијске подршке.

Пројекти су се, као и прошле године, пријављивали искључиво електронским путем и то попуњавањем електронског обрасца на интернет адреси: prijave.cpn.rs.

Покретањем домена prijave.cpn процедура пријављивања је поједностављена и олакшана за корисника. Учесници који су имали било какве недоумице су у сваком тренутку могли да погледају прилагођено упутство Како попунити пријаву? или видео–упутство у ком су детаљно објашњени кораци за попуњавање пријаве.

Новост у односу на прошлу годину је што све организације које су већ уведене у Евиденцију научних друштава ЦПН-а не морају да електронски приложе АПР документе о упису у регистар удружења, пошто ће софтвер сам проверити статус организације у Евиденцији Центра.

Уз то, ЦПН је дао техничку подршку свима који су се јавили телефонским путем како би решили проблем при попуњавању пријаве.

Након затварања Јавног конкурса, оцена пројеката ће се обавити на основу научне и друштвене оправданости спровођења пројеката, као и повезаности циљева са приоритетима научног и технолошког развоја Републике Србије. Одлука Управног одбора Центра биће објављена на интернет страници Центра.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА 2012. ГОДИНУ

Непосредно пред новогодишње празнике 2011, Центар је расписао Јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2012. на који се пријавио огроман број организација. Одлуком Управног одбора,  у 2012. години Центар је подржао 88 пројеката, које су појединачно или удружено предложиле различите научне организације, институције и научна друштва. Укупна сума која је подељена подржаним пројектима износила је 30.000.000 динара.

Истражите пројекте који су добили финансијску подршку у 2012. години.
Истражите пројекте који нису добили финансијску подршку у 2012.

 

Остале активности